Ragnarin imelletty perunalaatikko

Ragnarin imelletty perunalaatikko on vanhapPohjanmaalainen perinneruoka, joka kuuluu monen joulupöytään. Perunalaatikon voi tehdä muutama päivä ennen tarjoilua ja sen voi myös pakastaa ennen kypsentämistä. Tarjoile perunalattikko kalaruokien kera.

Keitä jauhoiset perunat kuorineen kypsäksi, kuori kuumina ja soseuta ne. Sekoita vehnäjauhot survokseen. Seoksen annetaan imeltyä 4-5 tuntia välillä sekoittaen, noin 50 aseteen lämmössä peiteltynä. Lisää sulatettu voi ja maito. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Kaada vellimäinen sose voideltuun uunivuokaan niin että jätät 1/3 kuohumisvaraa. Laatikko kuohuu kypsyessään. Kypsennä 150c asteisessa uunissa noin 3 tuntia.

Ainekset

8 annosta
1kg perunoita jauhoinen (punainen)
1/2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
50 gr voita
5 dl maitoa
2 tl Pansuolaa
1/2 tl muskottipähkinää

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close