BBQ-porkkanahodarit, varhaiskaali slaw -salaattia ja pikkelöityä raparperia & uunissa paahdettuja varhaisperunoita

Porkkanahodarit! Kesän kuumin kasvisresepti on tässä!

(6 hodaria)

Porkkanat:

3 kpl porkkanaa (porkkanat saavat olla melko ohuita)

0,5 dl barbeque-kastiketta

2 tl Pansuola Mineraalisuolaa porkkanoiden keittämistä varten

vettä porkkanoiden keittämistä varten

rypsiöljyä porkkanoiden paistamista varten

Slaw-salaatti:

½ varhaiskaali

½ pnt tuoretta korianteria (loput puntista voi käyttää koristeluun)

1 dl majoneesia

0,5 tl Pansuola Yrtti -suolaa

Pikkelikasvikset:

1 raparperin varsi

1 avomaankurkku

0,5 dl Väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

1,5 dl vettä

1 tl Pansuola Yrtti -suolaa

5 maustepippuria (voi jättää pois tai korvata haluamallasi mausteella)

2 tähtianista (voi jättää pois tai korvata haluamallasi mausteella)

0,5 tl kuivattua chiliä (voi jättää pois tai korvata haluamallasi mausteella)

6 kpl hodarisämpylöitä

Perunat:

600 g pieniä varhaisperunoita

0,5 dl oliiviöljyä

2 tl Pansuola Yrtti -suolaa

Pikkelikasvikset:

  • Pilko raparperi suupalan kokoisiksi tikuiksi ja viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi.
  • Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja mausteet kattilassa.
  • Ota kiehautettu pikkeliliemi pois lämpimältä levyltä ja lisää raparperi sekä kurkku liemeen maustumaan.
  • Anna kasvisten maustua liemessä (huoneenlämmössä) tunnin verran.

Perunat:

  • Laita kiertoilmauuni lämpiämään 190 asteeseen.
  • Pese varhaisperunat hyvin ja halkaise ne puoliksi.
  • Laita perunat leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskottele öljy sekä ripottele suola niiden päälle.
  • Paista perunoita uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.

Varhaiskaalislaw-salaatti:

  • Pilko varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi.
  • Pilko myös korianteri ohuiksi suikaleiksi.
  • Laita kaalisuikaleet isohkoon kulhoon ja lisää majoneesi, korianteri ja yrttisuola.
  • Sekoita hyvin ja laita jääkaappin odottamaan tarjoilua.

BBQ-porkkanat:

  • Pese porkkanat hyvin, halkaiset ne pituussuunnassa ja laita kattilaan.
  • Lisää vettä kattilaan sen verran, että porkkanat peittyvät ja lisää mineraalisuola.
  • Keitä porkkanat melkein kypsäksi (reilu 5 min).
  • Ota kypsät porkkanat pois vedestä ja anna niiden hetki kuivahtaa leikkuulaudalla.
  • Paista keitettyjä porkkanoita paistinpannulla kunnes ne saavat kauniin paistopinnan. Sivele paiston aikana porkkanoiden pintaan (molemmille puolille) bbq-kastiketta.
  • Täytä hodarisämpylät slaw-salaatilla ja yhdellä porkkanan puolikkaalla.
  • Laita päälle pikkelikasviksia ja koristele tuoreella korianterilla
  • Tarjoile lämpimien perunoiden kanssa.
  • Nauti!

Ruokaohje on julkaistu myös Satokausikalenterin sivuilla.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close