Porkkanahodarit! Kesän kuumin kasvisresepti on tässä!
(6 hodaria)
Porkkanat:
3 kpl porkkanaa (porkkanat saavat olla melko ohuita)
0,5 dl barbeque-kastiketta
2 tl Pansuola Mineraalisuolaa porkkanoiden keittämistä varten
vettä porkkanoiden keittämistä varten
rypsiöljyä porkkanoiden paistamista varten
Slaw-salaatti:
½ varhaiskaali
½ pnt tuoretta korianteria (loput puntista voi käyttää koristeluun)
1 dl majoneesia
0,5 tl Pansuola Yrtti -suolaa
Pikkelikasvikset:
1 raparperin varsi
1 avomaankurkku
0,5 dl Väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1,5 dl vettä
1 tl Pansuola Yrtti -suolaa
5 maustepippuria (voi jättää pois tai korvata haluamallasi mausteella)
2 tähtianista (voi jättää pois tai korvata haluamallasi mausteella)
0,5 tl kuivattua chiliä (voi jättää pois tai korvata haluamallasi mausteella)
6 kpl hodarisämpylöitä
Perunat:
600 g pieniä varhaisperunoita
0,5 dl oliiviöljyä
2 tl Pansuola Yrtti -suolaa
Pikkelikasvikset:
- Pilko raparperi suupalan kokoisiksi tikuiksi ja viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi.
- Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja mausteet kattilassa.
- Ota kiehautettu pikkeliliemi pois lämpimältä levyltä ja lisää raparperi sekä kurkku liemeen maustumaan.
- Anna kasvisten maustua liemessä (huoneenlämmössä) tunnin verran.
Perunat:
- Laita kiertoilmauuni lämpiämään 190 asteeseen.
- Pese varhaisperunat hyvin ja halkaise ne puoliksi.
- Laita perunat leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskottele öljy sekä ripottele suola niiden päälle.
- Paista perunoita uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
Varhaiskaalislaw-salaatti:
- Pilko varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi.
- Pilko myös korianteri ohuiksi suikaleiksi.
- Laita kaalisuikaleet isohkoon kulhoon ja lisää majoneesi, korianteri ja yrttisuola.
- Sekoita hyvin ja laita jääkaappin odottamaan tarjoilua.
BBQ-porkkanat:
- Pese porkkanat hyvin, halkaiset ne pituussuunnassa ja laita kattilaan.
- Lisää vettä kattilaan sen verran, että porkkanat peittyvät ja lisää mineraalisuola.
- Keitä porkkanat melkein kypsäksi (reilu 5 min).
- Ota kypsät porkkanat pois vedestä ja anna niiden hetki kuivahtaa leikkuulaudalla.
- Paista keitettyjä porkkanoita paistinpannulla kunnes ne saavat kauniin paistopinnan. Sivele paiston aikana porkkanoiden pintaan (molemmille puolille) bbq-kastiketta.
- Täytä hodarisämpylät slaw-salaatilla ja yhdellä porkkanan puolikkaalla.
- Laita päälle pikkelikasviksia ja koristele tuoreella korianterilla
- Tarjoile lämpimien perunoiden kanssa.
- Nauti!
Ruokaohje on julkaistu myös Satokausikalenterin sivuilla.