Pansuola Yrtti on monikäyttöinen ja tasapainoinen yrttiseos, joka sopii täydellisesti kevään makuihin. Vähemmän suolaa on nyt enemmän makua.
4 hlö
pasta:
2 pss (300g) varsiparsakaalia / broccoliiniä
1 pkt (380g) luomu-kikherneitä
oliiviöljyä
1 tl Pansuola Yrtti -suolaa
1 pkt (500g) Fettucce/Fettuccine-pastaa
Pansuola Mineraalisuolaa pastaveden maustamiseen
kastike:
400g luomu -turkkilaista jogurttia
1 kpl sitruunan kuori ja mehu
2 kpl passionhedelmän hedelmäliha
0,5 tl Pansuola Yrtti -suolaa
0,25 tl mustapippuria
päälle tuoreita yrttejä (esim. ruohosipulia ja oreganoa)
parmesaania
- Laita kiertoilmauuni lämpiämään 180-asteeseen ja mineraalisuolalla maustettu pastavesi kiehumaan.
- Asettele broccoliinit leivinpaperin päälle uunipellille.
- Huuhtele kikherneet siivilässä ja laita nekin uunipellille, broccoliinien viereen.
- Pirskottele öliiviöljyä ja ripottele yrttisuola broccoliinien ja kikherneiden päälle.
- Paista broccoliineja ja kikherneitä uunissa 10 minuuttia (kunnes broccoliinien varret ovat pehmentyneet ja niiden kukkaosat ovat rapeita).
- Anna broccoliinien ja kikherneiden jäähtyä hetki ja pilko sen jälkeen broccoliinit suurehkoiksi suupaloiksi (yksi broccoliini noin kolmeen osaan)
- Sillä aikaa kun broccoliinit ja kikhereet ovat uunissa, laita pasta kiehumaan.
- Kun pasta on kiehumassa ja lisukkeet kypsyvät uunissa, sekoita kastikkeen ainekset suurehkossa kulhossa.
- Kun pasta on kypsää, valuta se siivilässä mutta älä suotta huuhtele.
- Kaada valutettu pasta kastikkeen joukkoon kulhoon.
- Lisää kulhoon, pastan ja kastikkeen seuraksi, broccoliinit ja kikherneet.
- (voit säästää hieman broccoliinejä ja kikherneitä koristelua varten)
- Sekoita kaikki hyvin ja tarjoile annoksina tai vadilta “family style”.
- Laita päälle vielä tuoreita yrttejä ja raasta päälle parmesaania.
- Koristele halutessasi broccoliinin kukinnoilla ja kikherneillä.
- Nauti!
Ruokaohje on julkaistu aiemmin Satokausikalenteri-sivulla.