GRILLATTUA BBQ LOHTA
1 kg Benella kirjolohifileetä
2 dl Bull’s Eye BBQ kastiketta
Pansuolaa
Aseta Benella kirjolohifilee folion päälle. Mausta kalafilee suolalla ja penslaa Bull’s Eye BBQ kastiketta kalafileen päälle. Grillaa kalafilee epäsuorassa lämmössä, lisää kostutettuja savustuslastuja hiilien päälle ja sulje grillin kansi. Grillaa kalafilee kypsäksi.
KIRKAS COLESLAW
1 l ohueksi suikaloitua valkokaalia
2 dl lehtikaalia suikaleina
2 hienonnettua sellerinvartta
1 ruukku basilikaa
3 tl Dijon sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
5 rkl Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljyä
Pansuolaa
Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Sokeria
Sekoita kulhonpohjalle Dijon sinappi, valkoviinietikka, Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljy, Pansuola, Santa Maria Tellycherry mustapippuri ja sokeri. Sekoita kaali, lehtikaali, basilika ja selleri kastikkeen sekaan ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.
GRILLATTU SALSA
1 paprika
2-3 kpl jalopenoja
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
2-3 tomaattia
2 limen mehu
1 ruukku korianteria
1 tl Pansuolaa
1 tl sokeria
Grillaa sipulit, paprika (poista siemenet), jalopenot (kokonaisina) ja tomaatit tummiksi pinnaltaan. Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja sekoita rouheaksi salasaksi
BBQ PERUNAVARRAS
600 g uusia perunoita
2 kpl Reformi yrttiliemikuutio
1 l vettä
2 dl Bull’s Eye BBQ kastiketta
Pansuolaa
Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Grillivartaita
Laita kattilaan yksi litra vettä ja kiehauta, lisää Reformi yrttiliemikuutiot ja perunat. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Ota perunat kattilasta, anna hetki jäähtyä ja laita vartaaseen. Sivele pintaan Bull’s Eye BBQ kastiketta ja grillaa miedolla lämmöllä. Muista myös sivellä perunoita BBQ kastikkeella grillauksen aikana. Mausta lopussa Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.
GRILLATTUJA MANSIKKARAHKAPULLIA
15 g hiiva
1,5 dl maitoa
½ tl Pansuolaa
1 dl sokeria
½ tl kardemumma
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
40 g voisula
Laita yleiskoneen kulhoon hiiva, maito, sokeri, Pansuola, kananmuna ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi, lisää jauhot ja voisula. Sekoita taikinaksi. Ota taikinasta golfpallon kokoisia palloja, litistä tai kaulitse puolen sentin paksuisiksi levyiksi. Anna kohota 5 min. Grillaa pullalevyt epäsuorassa lämmössä molemmilta puolilta, kunnes ovat kullanruskeita.
Levitä lämpimälle pullalle reilusti vaniljarahkaa ja mansikkasurvosta. Kruunaa annos marinoiduilla mansikoilla.
MANSIKKASURVOS
500 g tuoreita mansikoita
150 g sokeria
Survo mansikat ja sokeri keskenään.
VANILJARAHKA
250 g maitorahka
200 g kuohukermaa
0,5dl tomusokeria
1 kpl sitruunankuoriraaste
1 rkl vaniljasokeria
Vaahdota kuohukermaa ja sekoita muut aineet joukkoon.
MARINOITUJA MANSIKOITA
1 rasia mansikoita lohkoina
2 rkl sokeria
0,5 dl Neito Mansikkaöljyä
Ohje on julkaistu kesällä 2020 AlfaTV-kanavalla RIPEN GRILLI -ohjelmassa.